19.8 C
Skopje
Saturday, April 13, 2024

“A e dini pse ju ndaluam?”- Si t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje të policisë rrugore

Qoftë thjesht një ndalesë rutinë e trafikut apo për një shkelje të trafikut, disa shoferë djersiten shpejt kur u duhet t’u përgjigjen pyetjeve të policisë.

Për shembull, ju duhet t’i përgjigjeni disa pyetjeve për veten tuaj. Sigurisht, duhet të tregoni patentën e shoferit dhe të trafikut. Mirëpo, pyetjes kurth që bëjnë shumë policë në fillim të ndalimit të trafikut, nuk duhet t’i përgjigjet asnjëherë.

Në fillim të ndalimit të trafikut, policët e trafikut shpesh bëjnë pyetjen klasike se “a e dini pse ju ndaluam?”

Sigurisht, ka disa variacione si dhe një formulim shumë sugjestionues të kësaj pyetjeje, për shembull se “unë supozoj se e dini pse ju ndaluam?”

Prandaj, shumë shoferë ndihen të sfiduar të bëjnë menjëherë një deklaratë dhe të pranojnë shkeljen. Sidoqoftë, kurrë mos iu përgjigj kësaj pyetjeje mashtrimi. Në vend të kësaj, thjesht thoni “jo” në një mënyrë neutrale, shkruan fenixmagazine.de.

Domethënë, nëse ekziston dyshimi fillestar, policia duhet së pari t’ju informojë për veprën që ju ngarkon. Përveç kësaj, policët duhet t’ju informojnë për të drejtën tuaj për të heshtur – nëse nuk e bëjnë, deklaratat që bëni nuk mund të përdoren në gjykatë ose do të përdoren vetëm në një masë të kufizuar.

Por së pari ju duhet të jeni në gjendje të provoni se nuk jeni informuar për të drejtën tuaj për të heshtur. Prandaj është më mirë të përmbaheni dhe të mos e ngarkoni veten me deklarata spontane.

Përndryshe, shkelja e trafikut mund të interpretohet si e qëllimshme, për shembull nëse jeni duke vozitur shumë shpejt me qëllim.

A mund t’ju pyesë policia se ku po shkoni?

Përveç kësaj, ka pyetje thjesht informative të bëra nga policia. Megjithatë, as ju nuk duhet t’u përgjigjeni atyre.

Kjo përfshin klasiken “ku po shkoni?”, d.m.th. pyetje në lidhje me destinacionin tuaj të udhëtimit ose nga po vini.

Është një gjë private – por në të vërtetë nuk duhet të thoni se jeni duke vozitur. Kjo mund të interpretohet si një lëvizje e pakuptimtë përpara dhe mbrapa.

Thjesht thoni se keni më shumë punë për të bërë ose informoni oficerët për të drejtën tuaj për të heshtur në një mënyrë neutrale dhe të sjellshme.

Silluni gjithmonë bashkëpunues dhe miqësor gjatë kontrollit të trafikut; do ta bëjë jetën më të lehtë për ju, por edhe për policinë. Nëse në të vërtetë keni kryer një shkelje dhe jeni kapur, tregoni mirëkuptim.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit