22.8 C
Skopje
Wednesday, July 24, 2024

“Thuaj jo drogës – po jetës”, aktivitete parandaluese të MPB-së

Dje (17 tetor) nga Ministria e punëve të brendshme janë realizuar disa aktivitete parandaluese-edukative kushtuar fëmijëve të shkollave fillore në repartet e Punëve të Brendshme Shkup, Tetovë, Veles dhe Kumanovë.

Departamenti për Parandalim në MPB të Kumanovës në shkollën fillore komunale “Toli Zordumis” nga Kumanova, kanë realizuar punëtorinë edukative “Thuaj jo drogës – po jetës”, kushtuar parandalimit të narkomanisë. Në kuadër të këtij seminarit, studentët u njohën me disa aspekte të parandalimit dhe parandalimit të varësive nga droga dhe substancat psikotrope tek të rinjtë, për pasojat ligjore dhe pasojat e tjera që vijnë nga përdorimi dhe tregtimi i drogës.

Në zonën e SPB Tetovë, me punëtorinë e djeshme edukative në Shkollën e Mesme të Mjekësisë në Gostivar, kanë filluar zbatimin e projektit të titulluar “Stop Gjuha e urrejtjes”, të cilin e realizon Departamenti për Parandalim. Ky projekt është duke i cili zbatohet për të pestin vit radhazi, në të cilin do të mbulohen gjithsej mbi 2500 nxënës nga shkollat ​​e mesme të Gostivarit dhe Tetovës. Departamenti për Parandalim në SPB Veles, mbajtën punëtori edukative me tema lidhur me dhunën në rrugë në shkollën fillore “Straho Pindzur” në Kavadar.

Sektori për parandalim në SPB Shkup, në prag të ditës evropiane për luftë kundër trafikimit me njerëz, mbajti gjashtë punëtori edukative në po aq shkolla fillore në Shkup – “Lazo Angelovski”, “Dimitar Makedonski”, “Aleksandar Makedonski”, “Ismail Kemali”, “Kolë Nedelkovski” dhe “Stiv Naumov”.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit