22.8 C
Skopje
Tuesday, May 21, 2024

Spasovski: Ligji për amnisti nuk duhet të miratohet

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski thotë se ish-kryeministri Nikolla Gruevski nuk do të kthehet në vend dhe nëse kthehet ai do të shkojë në burg.

“Mosndëshkueshmëria është gjithmonë problem, sepse lind pandëshkueshmëri të re dhe kjo nuk ka ndodhur një herë në vend. Ka qenë një situatë, le të themi, në vitin 2012 kur ndodhi ngjarja në Kuvend, kur gazetarët dhe deputetët u dëbuan, nuk kishte asnjë përgjegjësi. Pas kësaj lindi një rast i ri i tillë, ngjarja e 27 prillit 2017. Përveç kësaj, nuk është kusht, nuk është vlerë që duhet dhe duhet të promovohet, sepse pikërisht pasiguria juridike nëse ndodh, atëherë mendoj se është dëmi më i madh për shtetin”, tha ministri Spasovski në emisionin “Trilling”.

Në të njëjtën kohë, për mundësinë e kthimit të Gruevskit në vend, ministri Spasovski u shpreh kategorik:

“Thashë si mund të kthehet dhe e kam përsëritur disa herë. Është mirë që ai të kthehet, dhe nëse e bën do të kthehet në burg. Nuk ka asnjë mënyrë se si do të kthehej pa përgjegjësi”, tha Spasovski.

Në këtë kontekst, i pyetur për Ligjin për Amnisti si mundësi për pajtim ndërmjet palëve, Spasovski tha:

“Kam thënë së fundmi në opinion se për mua pajtimi më i mirë politik, kombëtar, çfarë të doni në shoqërinë që na nevojitet duhet të bazohet në marrjen e përgjegjësisë. Këto janë vlerat kyçe në të cilat mund të bashkohemi, ato janë vlerat që dëshirojnë qytetarët, që krijojnë siguri juridike, shtet juridik”, theksoi ministri Spasovski, duke shtuar se qëndrimi i tij personal është se Ligji për Amnisti nuk duhet të miratohet.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit