15.8 C
Skopje
Saturday, April 13, 2024

Shqiptarja Mira Murati e Inteligjencës Artificiale ka një lajm të mirë

Së shpejti do të mund të provoni vetë gjeneruesin e tekstit në video të OpenAI.

Në një intervistë me The Wall Street Journal, shefja e teknologjisë e OpenAI, Mira Murati thotë se Sora do të jetë në dispozicion këtë vit.

OpenAI zbuloi për herë të parë Sora-n, e cila është e aftë të gjenerojë skena hiperrealiste bazuar në një tekst. Kompania e vuri mjetin në dispozicion vetëm për artistët vizualë, dizajnerët dhe krijuesit e filmave, por kjo nuk i ndaloi disa video të krijuara nga Sora të hynin në platforma si X.

Përveç bërjes së mjetit të disponueshëm për publikun, Murati thotë se OpenAI ka plane për të inkorporuar “përfundimisht” audio, e cila ka potencialin t’i bëjë skenat edhe më realiste.

Kompania gjithashtu dëshiron të lejojë përdoruesit të modifikojnë përmbajtjen e videove që prodhon Sora, pasi mjetet e Inteligjencës Artificiale (AI) nuk krijojnë gjithmonë imazhe të sakta.

“Ne po përpiqemi të kuptojmë se si ta përdorim këtë teknologji si një mjet me të cilin njerëzit mund të modifikojnë dhe krijojnë”, tha Murati.

Kur u pyet se cilat të dhëna përdorte OpenAI për të trajnuar Soran, Murati duket se i shmangej pyetjes, shkruan theverge.

“Unë nuk do të hyj në detajet e të dhënave që u përdorën, por ato ishin të dhëna publike ose të licencuara”, thotë ajo.

Ndërsa i afrohemi zgjedhjeve presidenciale të 2024-s, shqetësimet rreth mjeteve gjeneruese të AI dhe potencialit të tyre për të krijuar dezinformata janë rritur vetëm.

Murati thotë se Sora ka të ngjarë të mos jetë në gjendje të prodhojë imazhe të figurave publike, të ngjashme me politikat e DALL-E. Videot do të kenë gjithashtu një shenjë për t’i dalluar nga ato reale.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit