12.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024

Posta e Kosovës vë në qarkullim pullë postare me imazhin e Kongresit të Manastirit

Posta e Kosovës përmes filatelisë së saj që nga sot ka vënë në qarkullim pullë postare me imazhin që shënon 115-vjetorin e Kongresit të Manastirit.

Ndërsa nga ajo u bë thirrje që qytetarët të shërbehen me këtë pullë postare, raporton Klankosova.tv.

“Kongresi i Manastirit ishte njëra prej ngjarjeve më të rëndësishme kulturore, arsimore dhe kombëtare që e karakterizonte Lëvizjen e Rilindjes Kombëtare Shqiptare në fillim të shekullit XX-të, në të cilin u përpilua dhe u njësua për herë të parë alfabeti i gjuhës shqipe”, thuhet në njiftimin e Postës së Kosovës.

“Ky Kongres historik, ishte organizuar në kushte e rrethana të rënda kombëtare dhe ndërkombëtare. Me prezencën e 150 delegatëve, të ardhur nga të gjitha trevat e Shqipërisë etnike, me përfaqësim edhe nga shoqëritë shqiptare jashtë atdheut, u vendos që alfabeti i gjuhës shqipe të ketë bazë shkronjat e alfabetit latin”.

Posta e Kosovës gjithashtu tha se si çdo herë afirmon ngjarjet kulturore dhe historike të vendit të tyre me pulla të bukura postare në tërë botën./Klan Kosova

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit