11.8 C
Skopje

Nikoloski: Skandal tjetër i madh i Qeverisë. Kompania Markovski do të fitojë 9,2 milionë euro

Qeveria po thyen rekorde në vjedhje, kompania e preferuar e qeverisë Markovski do të fitojë 63 mijë euro në ditë nga vetëm 10 buldozerë nga REK Manastir, tha në një konferencë për media nënkryetari i VMRO-së, Aleksandar Nikoloski.

Partia opozitare thotë se marrëveshja në thelb është kornizë për punësimin e 10 buldozerëve nga “Markovski Company” të cilët duhet të punësohen në REC Manastir për një periudhë prej 18 muajsh për 16.253 denarë në orë.

“16.253 denarë për orë ose vlera totale e kësaj marrëveshjeje kornizë është 9 milionë e 200 mijë euro, të cilat kompania Markovski duhet t’i marrë për punësimin e vetëm 10 buldozerëve dhe zvarritësve në kuadër të REC Manastir. Kjo kontratë që po e prezantoj dhe që thashë kushton 16.253 denarë për orë të pabesueshme, do të thotë se kompania Markovski nga REC Manastir do të paguajë 6.300 euro për vetëm një ditë, ose 63.000 euro për të 10 buldozerët”, tha Nikoloski.

Ai pyeti: sa buldozerë të rinj mund të blihen me një kontratë 9.2 milionë euro dhe të jenë në pronësi të shtetit dhe jo të kompanisë së preferuar private; nëse mund të blihen 15 apo 20 buldozerë që do të jenë në pronësi të shtetit dhe jo të kompanisë Markovski; cili individ, cili qytetar fiton 16.253 denarë për punë vetëm për një orë apo 6.300 euro në ditë?; i cili fiton 6300 euro në ditë ose 253 euro në orë për punën e tij, a ka ndonjë rast të dytë në Maqedoni apo në rajon apo në Evropë me çmime të tilla.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Lajmet e fundit