26.8 C
Skopje
Tuesday, May 21, 2024

KShPK-ja do të ngrejë iniciativë për ndjekje penale të drejtorit të Agjencisë së filmit dhe dy kryetarëve aktual dhe të dikurshëm të një komune

Kryetarja Ivanovska tha se pavarësisht se janë në Komisionin për vitin e pestë, efekti i punës së tyre nuk mund të realizohet plotësisht për shkak të mosrealizimit të iniciativave të tyre nga institucionet, Qeveria dhe autoritetet tjera.

Ajo shprehu shpresën se përbërja e radhës e Komisionit, për të cilën tashmë është shpallur, do ta tejkalojë punën e tyre në kuptimin pozitiv sepse ka një bazë të mirë për të.

“Shpresoj se vetëdija e institucioneve, e strukturës menaxhuese, e liderëve, e të gjithëve do të funksionojë dhe të dimë se varet nga ne dhe se duhet realisht të merremi seriozisht me këtë problem”, tha Ivanovska.

Në seancën e sotme, KShPK-ja shqyrtoi edhe raste të tjera.

Kujtojmë se në Raportin e progresit të për Maqedoninë e Veriut situta me luftën kundër korrupsionit në vend ësht vlerësuar pa asnjë përparim. Korrupsioni vazhdon të mbetet i përhapur në shumë fusha. Lidhur me ndryshimet e Kodit Penal thuhet se pengojnë aftësinë e autoriteteve për të hetuar dhe ndjekur penalisht vepra të tilla. “Kjo është një çështje shqetësuese serioze”, thuhet tekstualisht në raport.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit