13.8 C
Skopje
Wednesday, April 24, 2024

Geer: Vendet që duan të bëhen anëtarë të BE-së duhet të bëjnë reformat që janë të nevojshme

Ambasadori i BE-së në RMV, David Geer tha sot pasdite në Kuvend se zgjerimi i BE-së është një investim gjeostrategjik i BE-së dhe se vendet që duan të anëtarësohen duhet të bëjnë reformat që janë të nevojshme.

“Ky është një moment thelbësor për zgjerimin brenda Bashkimit Evropian dhe më gjerë. Mendoj se kushdo që ndjek zhvillimet në vetë BE, nuk mund të humbasë këtë ndjenjë urgjence, dinamike dhe shtytëse për çështjen e zgjerimit. Kjo reflektohet edhe në deklaratën e fundit që doli nga Samiti i Granadës që e përshkroi zgjerimin si një investim gjeostrategjik të Bashkimit Evropian në paqe, siguri dhe prosperitet”, tha Geer.

Detyra e vendeve që duan të jenë pjesë e BE-së, siç theksoi Geer, është të përfundojnë reformat e nevojshme që janë thelbësore, sundimi i së drejtës, reformat në administratën publike dhe respektimin e të drejtave të njeriut.

“Sundimi i ligjit është një fushë veçanërisht e rëndësishme ku nuk duhet të ketë kompromis apo shkurtim të proceseve. Sot, në Maqedoninë e Veriut ka një diskutim vërtet të gjallë për këto çështje. Kjo është diçka që po ndodh në të gjithë Ballkanin Perëndimor”, tha2 Geer.

Qëllimi i reformave reale, siç theksoi ai, nuk është vetëm të kënaqë Bashkimin Evropian, por edhe të krijojë një bazë për prosperitet, stabilitet, demokraci dhe siguri.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit