14.8 C
Skopje

ASH-ja paralajmëron padi ndaj Arsovskës (Video)

Aleanca për Shqiptarët akuzon kryetaren e Qytetit të Shkupit për shkeljen e Ligjit të Shkollave të Mesme, gjatë emërimit të tre ushtruesve të detyrës drejtor në shkollat e mesme “Koço Racin”, “8 shtatori” dhe “Arseni Jovkov”. Sipas ASH-së personat e emëruar nuk posedojnë certifikatë për njohjen e gjuhës angleze dhe nuk e kanë kaluar provimin për drejtor.

“Në shkollën e mesme ‘Koço Racin’, u.d caktohet personi T.B, person që në rend të parë nuk është nga të punësuarit e rregullt në këtë shkollë. Personi T.B emërohet u.d pa mos plotësuar kushtin që është mjaft i rëndësishëm, që ai të ketë dhënë provimin për drejtor…Në shkollën e mesme 8 shtatori’ po ashtu emërtohet ushtrues detyre drejtor personi me iniciale A.Ç, person që nuk vërteton as provim për drejtor as certifikatë për njohje të gjuhës angleze. Shkolla e radhës është shkolla e mesme ’Arseni Jovkov’, në këtë shkollë, Arsovska emëron person që nuk ka as certifikatë për njohjen e gjuhës angleze”, tha Arianit Reka, Aleanca për Shqiptarët.

Aleanca për Shqiptarët kërkon nga institucionet të mos heshtin ndaj këtyre veprimeve kundërligjore të kryetares së Qytetit të Shkupit, dhe të ndërmarrin masa, në të kundërtën paralajmërojnë procedura penale.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Lajmet e fundit