11.8 C
Skopje
Saturday, May 25, 2024

Të hënën vjetërsohet edhe gjykimi për rastin “TNT”

Biznesmeni Fiat Canovski denoncoi sot se lënda për rrëzimin pa leje të objektit të tij të hënën mund të pushohet nga Gjykata e Apelit dhe akuza për rastin “TNT” të bie poshtë, shkruan Alsat.

Sipas Canovskit dhe avokatit të tij kjo është bërë me qëllim nga gjykatësi referues Gjoko Ristov në Apel i cili qëllimisht nuk ka sjell vendim brenda afatit 60 ditor, ndërsa ndryshimet e fundit në Kodin Penal i kanë lehtësuar edhe më tepër të akuzuarit në këtë rast, ish kryeministrin Nikolla Gruevski dhe ish ministrin e Transportit, Mile Janakievski. Canovski tha se deri tek vjetërsimi ka ardhur si pasojë e manipulimit të procesverbalit.

“Shpërdorimi me detyrën zyrtare është bërë nga ana e gjykatësit Gjoko Ristov në disa raste. Shpërdorim ka edhe në shkallën e parë nga ana e personave që kanë falsifikuar procesverbalin e aktvendimit gjyqësor. Ky shpërdorim është bërë nga më shumë njerëz gjatë procedurës në shkallën e parë por edhe në Apel. Procesverbali ka qenë i shkruar mirë, por të njëjtin e kanë falsifikuar”, tha Fiat Canovski, Biznesmen.

Për rrëzimin e kundërligjshëm të objektit “Kosmos”, ish kryeministri Nikolla Gruevski u dënua me 9 vite burg, ndërsa ish ministri i Transportit, Mile Janakievski me 3 vite burg. Të dy së fundi shpëtuan edhe nga dënimet për rastin “Trajektorja” me autostradat kineze, pavarësisht se dëmi ndaj buxhetit të shtetit rezulton plot 155 milion euro.

Ndryshimet e fundit në Kodin Penal çuan në vjetërsim edhe disa akuza kundër ish shefit të policisë sekrete, Sasho Mijallkov. Sipas analizave me miratimin e ndryshimeve në Kodin Penal në shtator, 14 lëndë gjyqësore në të cilat akuzohen mbi 80 persona do të vjetërsohen./

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit