22.8 C
Skopje
Tuesday, May 21, 2024

“Sofra strugane” bën bashkë të gjithë struganët

“Sofra Strugane” është aktivitet që  realizohet në Strugë.Në kuadër të Projektit “Mundësi të barabarta në kulturë për të gjitha bashkësitë etnike”, realizuar nga Youth dream, më datë 28.10.2023 në Strugë u realizua aktiviteti “Sofra Strugane”. Ky aktivitet u realizua në prezencën e shumë qytetarëve aktiv, aktivistë dhe personaliteteve nga të gjitha bashkësitë etnike. Qëllimi i aktivitetit është diskutimi dhe trajtimi i temave apo problematikave që i bashkon dhe i ndan komunitetet me qëllim simbolizimin e afrimit të bashkësive etnike nëpërmjet “Sofrës Strugane” e cila ka një simbolikë të veçantë në qytetin e Strugës bazuar edhe në karakterin multietnik të qytetit dhe të traditave strugane. Mbrëmja u shoqërua me diskutime dhe debate të cilat prekën çështjet e ballafaqimit të komuniteteve në jetën reale dhe nëpërmjet këngës dhe muzikës në gjuhë të ndryshme, të pranishmit dhanë mesazhin se respektimi i vlerave të kulturave të ndryshme për qytetin e Strugës është një pasuri e përbashkët e cila duhet ruajtur si vlerë që jo çdo qytet e ka.

 

Postimi në facebook

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit