24.8 C
Skopje
Sunday, June 23, 2024

Radoiçiq jeton në një lagje elitare në mes të Beogradit, është fqinj me Veselinoviqin dhe kumbarën e Vuçiqit

Milan Radoiçiq, nënkryetari i fundit i Listës Serbe, i cili pranoi publikisht se qëndronte pas sulmit terrorist në fshatin Banjska, jeton në Dedinje, një lagje elitare e Beogradit, zbuloi portali kërkimor BIRN.

Kumbari i Radoiçiqit, Zvonko Veselinoviq, si dhe Nikolla Petroviq, ish-drejtor i ‘Elektromrezha Srbia’ dhe kumbari i Aleksandar Vuçiqit, jetojnë në afërsi të Radoiçiqit.

BIRN mori adresën e Radoiçiqit nga Marrëveshja e Transferimit të Aksioneve me të cilën Radoiçiq ia dhuroi aksionin e tij në kompaninë Inkop Zvonk Veselinoviqit dhe vëllait të tij Zharko Veselinoviq.

Siç raportojnë ata, në tokën e kufizuar nga rrugët e gjeneralit Pavle Jurishiq Shturm, Rajko Mitiq, Goleshka dhe gjeneral Sava Grujiq në Dedinje të Beogradit, ka një numër të madh vilash dhe ndërtesash të tjera luksoze me përmasa të konsiderueshme, me gjithçka që zakonisht shkon me ato – pishina, kopshte të gjelbra, gardhe të larta që i fshehin nga shikimi i kalimtarëve, kamerat e vëzhgimit, siguria… Disa prej tyre i përkasin personaliteteve të njohura për publikun e gjerë apo kompanive të lidhura me ta.

Njëra nga pronat në rrugën Rajko Mitiq është në pronësi të kompanisë “Rad 028” nga Zveçani, në veri të Kosovës. Vendbanimi i Milan Radoiçiqit, kreut joformal të veriut të Kosovës, i cili mori përgjegjësinë për konfliktin e armatosur në fshatin Banjskë më 24 shtator të këtij viti, ndodhet në të njëjtën rrugë, në të njëjtin numër me paluajtshmërinë e përmendur.

Përkatësisht, në Marrëveshjen për Transferimin e Aksioneve që BIRN e ka siguruar nga Agjencia për Regjistra të Bizneseve (APR), e nënshkruar më 2 tetor të këtij viti, tetë ditë pas ngjarjes në Banjska, shihet se Milan Radoiçiq ka dhuruar 40 për qind të aksioneve të tij. në kompaninë Inkop Zvonko dhe Zharko Veselinoviq, nën nënshkrimin e Radoiçiqit, përveç të dhënave të tjera personale, është shënuar edhe adresa e vendbanimit të tij.

Në atë adresë ndodhet një ndërtesë me sipërfaqe 1161 metra katrorë, e cila ka tre apartamente dhe nëntë garazhe. Pronar i njërit prej banesave, një banesë pesëdhomëshe me sipërfaqe 245 metra katrorë, është kompania tashmë e përmendur “Rad 028” me seli në Zveçan. Në të njëjtin objekt në Dedinje, kompania “Rad 028” nga Zveçani posedon edhe tri garazhe nga 16 metra katrorë.

Kompania “Rad 028” vitet e fundit ka qenë shpesh në fokusin e mediave joqeveritare, të cilat spekulonin se Radule Steviq, i regjistruar në APR si themelues i saj, është vetëm pronar fiktiv dhe se Milan Radoiçiq dhe Zvonko Veselinoviq janë në fakt pas kompanisë.

Kompania “Rad 028”, si dhe Radule Steviq, pastaj Milan Radoiçiq, Zvonko Veselinoviq dhe vëllai i tij Zharko, janë në listën e sanksioneve të Ministrisë së Financave të SHBA-së nga 8 dhjetori 2021.

Adoc Real Estate nga Beogradi ka investuar në ndërtimin e një objekti me një apartament pesë dhomash prej 245 metra katrorë dhe tre garazhe në pronësi të kompanisë “Rad 028” nga Zveçani në adresën e Dedinjit ku ishte regjistruar vendbanimi i Milan Radoiçiqit, i cili ndërtoi edhe dy të tjera. ndërtesa në dy parcela ngjitur.

Në njërën prej tyre, e cila është strukturalisht identike me ndërtesën në të cilën ishte regjistruar Radoiçiq, pronar i njërës prej tre apartamenteve gjithsej është Nikolla Petroviq, kumbari i presidentit serb, ish-drejtor i ndërmarrjes publike ElektromreZha Srbije, i njohur për pasurinë dhe bizneset fitimprurëse të zhvilluara nga kompanitë e tij të shumta.

Në pallat, në lagjen e afërt të banesës së Radoiçiqit, Petroviqi ka, sipas kadastrës, një banesë gjashtëdhomëshe prej 261 metrash katrorë dhe tre garazhe nga 16 metra katrorë.

Nuk është e mundur t’i afrohesh ndërtesës nga përpara, sepse ajo mbështetet në truallin ku ndodhet vila e Adham Abo Madalala, bashkëpunëtor i ngushtë i Mohamed Dahlan, i cili ndërmjetësoi në punët e errëta të Serbisë dhe Emirateve. Ajo vilë është ndërtuar pa leje ndërtimi dhe është legalizuar pa një bazë të qartë ligjore, për të cilën BIRN ka shkruar tashmë.

Vetëm disa qindra metra nga ndërtesat ku Nikolla Petroviq dhe “Rad 028” kanë banesa, pas mureve të larta të përshkruara dhe portave të larta nën vëzhgim video, ndodhen katër vila. Njëri prej tyre, siç shkruante BIRN në vitin 2018, i përket kompanisë Inkop, e cila pasi Milan Radoiçiq u largua nga ajo më 2 tetor të këtij viti pa kompensim, tani i përket mikut të tij të ngushtë dhe partnerit të biznesit Zvonko Veselinović dhe vëllait të tij Zharko.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit