25.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Mariçiq: Turizmi është në krye të prioriteteve të Bashkimit Evropian

Në vazhdim të karvanit “Ne jemi Evropa”, zv. kryeministri Bojan Mariçiq nga forumi i hapur në Ohër me temën: Ruajtja e trashëgimisë kulturore dhe bukurisë natyrore për turizmin e qëndrueshëm deklaroi se turizmi është në krye të prioriteteve të Bashkimit Evropian.

Mariçiq: Turizmi është në krye të prioriteteve të Bashkimit Evropian

Mariçiq: Turizmi është në krye të prioriteteve të Bashkimit Evropian

Në vazhdim të karvanit “Ne jemi Evropa”, zv. kryeministri Bojan Mariçiq nga forumi i hapur në Ohër me temën: Ruajtja e trashëgimisë kulturore dhe bukurisë natyrore për turizmin e qëndrueshëm deklaroi se turizmi është në krye të prioriteteve të Bashkimit Evropian.

Reklama

“BE e sheh turizmin si një aktivitet ekonomik jashtëzakonisht të rëndësishëm me një ndikim të gjerë në rritjen ekonomike, punësimin dhe zhvillimin social”, tha Mariçiq.

Në fjalimin e tij ai theksoi informacionin se qarkullimi turistik ka shënuar rritje edhe në tremujorin e dytë të vitit 2023 – dhe se rritje ka qenë 28% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Dy tremujorët e vitit 2023 janë me një rritje prej 24% krahasuar me një vit më parë, me të ardhura të realizuara prej 229 milionë dollarësh nga qarkullimi turistik.

 

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit