25.8 C
Skopje
Monday, June 17, 2024

Kovaçevski: Do të kemi zgjedhje të rregullta

Kryeministri Dimitar Kovaçevski mbetet në qëndrimin se do të kemi zgjedhje të rregullta, ndërsa sipas tij data e tyre duhet të dakordohet me të gjitha partitë politike në Kuvend.

“Sa i përket vetë zgjedhjeve, mendoj se kryetari i VMRO-DPMNE-së po i ndryshon tezat, sepse ka thënë se do të ketë zgjedhje të parakohshme, ndërsa unë kam thënë se do të ketë zgjedhje të rregullta. Dhe përfundimisht do të kemi zgjedhje të rregullta. Kjo do të thotë se ajo që kam thënë ka mbetur e njëjtë që nga dita e parë kur kemi folur për zgjedhjet, sepse për dy vjet VMRO-DPMNE ka thënë çdo tre muaj se sapo nuk janë mbajtur zgjedhjet e parakohshme, gjë që de fakto dhe de jure nuk ndodhën. Sa i përket vetë datës, do të duhet të dakordohet me të gjitha partitë politike në Kuvend, si gjithmonë deri më tani ashtu siç është rënë dakord, tha Kovaçevski.

Kryeministri theksoi se kur të arrihet një zgjidhje e përbashkët e pranueshme për të gjithë, atëherë mund të fillojnë afatet dhe organizimi i zgjedhjeve.

“Ai proces normalisht do të jetë i hapur gjatë javëve dhe muajve në vijim dhe kur të arrihet një zgjidhje e përbashkët e pranueshme për të gjithë, atëherë mund të fillojnë afatet dhe organizimi i zgjedhjeve, sepse sigurisht që do të kemi zgjedhje, duke pasur parasysh obligimet ligjore dhe kushtetuese dhe mandatin e të gjithë funksionarëve të zgjedhur në Kuvend dhe presidentit të shtetit”, tha Kovaçevski.

Se kush duhet t’i iniciojë grupet punuese në Kuvend për të rënë dakord për datën e zgjedhjeve, kryeministri tha se këto diskutime janë bërë gjithmonë brenda legjislaturës ku janë të përfaqësuara të gjitha partitë parlamentare.

“Nëse qeveria i inicon grupet punuese, atëherë ato duhet të jenë në Qeveri, që do të thotë se nuk mund të përfshihen partitë opozitare. Dhe për këtë arsye këto diskutime janë bërë gjithmonë në kuadër të Kuvendit, ku janë të përfaqësuara të gjitha partitë parlamentare, pavarësisht nëse janë nga pushteti apo nga opozita, theksoi Kovaçevski.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit