26.8 C
Skopje
Tuesday, May 21, 2024

Filloi faza e tretë e ndërtimit të Kopshtit Botanik në Shkup

Kryetarja e Qytetit të Shkupit Danella Arsovska sot ka inspektuar fillimin e fazës së tretë të ndërtimit të Kopshtit të ri Botanik në Shkup në kuadër të Kopshtit Zoologjik, e cila mbulon 12.600 metra katrorë. Nga Qyteti i Shkupit njoftojnë se në fazën e radhës vazhdon mbjellja e mbi 4.600 pemëve dhe fidanëve unikë dhe ka përfunduar instalimi i pajisjeve të reja urbane, vëzhgimeve dhe përmbajtjeve të tjera për vizitorët, si dhe rrjeti hidrant dhe sistemi i vaditjes para gjelbërimit të plotë të hapësirës.

“Hapësira e Kopshtit Botanik më parë ishte e zbrazët dhe e parregullt, e cila tani është një kryqëzim natyror midis Kopshtit Zoologjik dhe Parkut të Qytetit, ndërsa rregullimi i tij e pasuron ofertën tonë në kuadër të kandidaturës së Shkupit – Kryeqyteti i Kulturës Evropiane 2028 dhe një kënd i ri i gjelbër për pushimin dhe rekreacionin e vizitorëve. Siç paralajmëruam pas përfundimit të projektit, në kopsht janë paraparë ekspozita të bimëve të rralla ose të pazakonta, orë edukative nga botanistët, kopshtarë, si dhe manifestime për gjeneratat më të reja”, deklaroi kryetarja Arsovska.

Projekti realizohet nga ekipet e ndërmarrjeve publike “Rrugë dhe Rrugica” dhe “Parqe dhe Gjelbërim”.

Nga Qyteti njoftojnë se në kopshte mbjellen lloje autoktone të bimëve që janë të përhapura natyrshëm në vendin tonë, por do të ketë edhe lloje aloktone – bimë të sjella nga jashtë. Mbjellen edhe bimë endemike që janë specifike vetëm për vendin tonë.

 

 

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit