19.8 C
Skopje
Saturday, April 13, 2024

Çfarë ndodhi? Aleksandër Vuçiç shpallet i vdekur

Kryeprokurori i Prokurorisë së Lartë Publike në Beograd ka urdhëruar identifikimin urgjent të krijuesve të njoftimit të vdekjes së presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiç.

Departamenti i krimeve të teknologjisë së lartë është urdhëruar të identifikojë personat që kanë shpërndarë këtë njoftim vdekje në mediat sociale. Kryeprokurori Nenad Stefanoviç tha:

“Këto veprime përbëjnë vepër penale që ndiqet sipas procedurave zyrtare dhe duhet të sanksionohet në përputhje me ligjin”.

Më 26 mars, përfaqësuesit e partive të shumicës në pushtet dënuan publikimin e një “çertifikate vdekjeje” të rreme me imazhin e Presidentit të Serbisë, e cila u shpërnda në Facebook.

Fotografinë e “njoftimit të vdekjes” me kornizë blu e ka shpërndarë edhe kryeministrja e Serbisë dhe zyrtarja e Partisë Progresive Serbe (SNS) Ana Brnabić. Ajo tha se organet kompetente po bëjnë punën e tyre pasi njoftimi i vdekjes nuk është “as shaka, as argëtim”, por shqetësuese dhe paraqet “kërcënim të qartë për jetën e presidentit”.

Ministri i Mbrojtjes, Millosh Vuçeviq tha kjo është “një tjetër fushatë e turpshme kundër presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiç”. Vuçeviç dhe zyrtarë të tjerë të SNS akuzuan koalicionin opozitar “Serbia kundër dhunës” se qëndron pas publikimit të “njoftimit të vdekjes”.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit