15.8 C
Skopje
Saturday, April 13, 2024

Bytyqi: Vizionin për kompanitë vendase konkurruese në tregjet ndërkombëtare e realizojmë përmes LMFI-së

Vizioni i Qeverisë për ngritjen e konkurrueshmërisë së kompanive vendase në tregjet ndërkombëtare po realizohet gjithnjë e më shumë përmes Ligjit për Mbështetjen Financiare të Investimeve, me të cilin ne mbështesim financiarisht 919 kompani në ciklet e tyre investuese, të cilave u përgjigjen me vende të reja pune me paga më dinjitoze për qytetarët tanë, tha sot zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Fatmir Bytyqi gjatë vizitës së tij në kompaninë “Adrius” në Shkup.

Siç informoi Bytyqi, vetëm në vitin 2023 janë pranuar 427 aplikime rekorde për projekte të reja investuese, ndërsa janë miratuar ose nënshkruar 289 kontrata të reja (sipas LMFI) me kompanitë që parashikojnë investime prej 366 milionë euro dhe do të hapen 4439 vende të reja pune.

“Ligji për Mbështetjen Financiare të Investimeve është një forcë transformuese që hapi horizonte të reja për rritje dhe zhvillim të qëndrueshëm të ekonomisë sonë, përmes partneritetit dhe qasjes gjithëpërfshirëse ndaj politikave ekonomike të Qeverisë”, tha Bytyqi.

Duke iu referuar “Adrius”, e cila është pjesë e industrisë së mishit, ai theksoi se kjo kompani mbështetet edhe nga Qeveria përmes Ligjit për Mbështetjen Financiare të Investimeve (LMFI).

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit