24.8 C
Skopje
Sunday, June 23, 2024

VMRO: Qeveria ka bërë sulm të drejtpërdrejt në shtetin e së drejtës me ndryshimet në Kodin Penal

Nga VMRO-DPMNE akuzojnë se paraqitjet e Kovaçevskit janë vetëm formë pa përmbajtje. Gjithçka është në stilin “Unë nuk jam nga këtu”.

“Kovaçevski duhet ta dijë se qeveria e BDI-së dhe LSD-së me ndryshimet në Kodin Penal bëri një ndërhyrje të drejtpërdrejtë në sistemin juridik dhe në shtetin juridik dhe ai është personalisht përgjegjës për vjetërsinë e proceseve aktuale gjyqësore. Arsyetimi me njëfarë përputhshmërie me legjislacionin evropian u mohua nga përfaqësuesit evropianë dhe të njëjtën gjë do ta kishte dëgjuar pak minuta më pas edhe Kovaçevski, po të mos kishte ikur nga konferenca për media që ai vetë e shpalli. Ai është personalisht përgjegjës për krijimin e një kulture të mosndëshkimit.

Nëse ai mendon se ndryshimet në Kodin Penal do t’i shpëtojnë zyrtarët aktualë nga ndjekja penale për krimin e kryer, gabon shumë. Dhe, gënjen edhe më shumë nëse mendon se do ta heqë atë që askush në pushtet nuk e vrau dhe vendimet u morën në mungesë”, akuzojnë nga VMRO-DPMNE.

Nga atje shtojnë se do të ketë përgjegjësi dhe do ta ndjejë atë përgjegjësi kur të inkurajohet të përballet me njerëzit.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit