12.8 C
Skopje
Tuesday, April 23, 2024

Nuhiu: Koncepti i arsimit të dyfishtë duhet të shtrihet edhe në fakultete

Zv. ministri i Arsimit dhe Shkencës, Agim Nuhiu pret që koncepti i arsimit dual të shtrihet edhe në arsimin e lartë.

Siç njofton Ministria e Arsimit, Nuhiu në një ngjarje në Fakultetin e Bujqësisë në Shtip është shprehur i kënaqur që institucionet arsimore në vend gjithnjë e më shumë po krijojnë marrëdhënie të mira me kompanitë, të cilat bëhen pjesëmarrëse në procesin arsimor, duke e forcuar komponentin – trajnim praktik.

“Sinqerisht shpresoj se ky koncept do të zgjerohet, do të reflektohet në arsimin e lartë dhe do të mundësojë vazhdimësinë e arsimit praktik cilësor, i cili tashmë është në dispozicion të nxënësve të shkollave të mesme, nëse vendosin të përmirësohen në aspektin akademik”, theksoi Nuhiu.

closevolume_off
Nuhiu falënderoi Qeverinë e Zvicrës për mbështetjen e trajnimit të mentorëve, si dhe për ndihmën në zhvillimin e konceptit të arsimit të dyfishtë në shkollat ​​e mesme profesionale në vend, ku fokusi është në mësimin praktik në kompani.

 

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit