26.8 C
Skopje
Tuesday, May 21, 2024

Nëntë fëmijë helmohen me salmonelë në tre shkolla të komunës së Karposhit

Nëntë raste të nxënësve të infektuar me salmonelë nga Komuna e Karposhit në Shkup janë raportuar në Qendrën për Shëndet Publik. Fjala është për nxënësit e shkollave fillore “Vlado Tasevski”, “Jan Amos Komenski”, ndërsa një rast e ka raportuar “Vojdan Chernodrinski”. Sipas informacioneve të prindërve, bëhet fjalë për fëmijët më të vegjël, nxënës nga klasa e parë deri në të tretën. Salmoneloza është një sëmundje e shkaktuar nga ushqimi që zakonisht lidhet me konsumimin e vezëve dhe është një problem i rëndësishëm i shëndetit publik.

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit