18.8 C
Skopje
Tuesday, May 28, 2024

Ja një pjesë e serbëve që dyshohet se kanë kryer krime në Kosovë

Në nëntor 1999, në fshatin Kishnicë, afër Prishtinës, në shtëpinë e Sabit Krasniqit, u gjet një listë me 20 emra të paramilitarëve serbë.

Ata kishin vendosur shtabin operativ paramilitarë dhe nga shumë burime dëshmohet se nga kjo bazë shkonin e bënin krime ndaj popullatës civile shqiptare nëpër shumë pjesë të Kosovës.

Bazuar në listën me emra e mbiemra dhe në adresat e tyre, rezulton se këta paramilitarë janë nga Kosova me përjashtim të njërit që ishte nga Kurshumlija.

Një pjesë prej tyre, krime kanë kryer edhe në fshatin Kishnicë. Për këto krime kanë dëshmuar Musa Gashi dhe Bajram Gashi, që kanë shpëtuar nga kjo masakër.

Në listën e gjetur janë këta emra:

Berisha Ruzhdi – Bekim, rom

Iliq Stalin – Velko

Paniq Pavli – Sinisha, Prelloc i Prishtinës

Cvejiq Lubisha – Lan, Hallaq i Madh – Lipjan

Vukadinoviq Jovan – Njegosh, Kurshumli

Andriq Mirko – Drashko, Prishtinë

Dikiq Branko – Nebojsha, prilluzhë

Krastiq Rade – Svetisllav, Skullan i Lipjanit

Selishnik Jelica – Tomisllav, Kishnicë

Sinisha Jovanoviq, Kishnicë

Jovan Karaxhiq, Kishnicë

Goran Trajkoviq, Kishnicë

Boban Trajkoviq, Kishnicë

Dejan Trajkoviq, Kishnicë

Predrag Gjorgjeviq, Kishnicë

Petar Saveliq, Kishnicë

Mile Bulajiq, KIshnicë

Gjorgje Bulajiq, KIshnicë

Zhivorad Mitiq – Zhiko, Kishnicë

Dragan Mitiq – Burdo, KIshnicë

Dragan Miliq, Kishnicë

Zoran Trajkoviq, Kishnicë

Mike Iliq, Graçanicë

Dushan Iliq, Graçanicë

 

Lajme të ngjajshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

EVN

Lajmet e fundit